Шпиц – най-китното градче на Швейцария

schweiz_spiez_15Алпийското бижу е рай за туристите-природолюбители

Китното селище Шпиц се намира на брега на езерото Тун, в сърцето на Бернските Алпи – област, известна още като Бернски Оберланд. Градът е обкръжен от живописни лозя и хълмове и може да се похвали с мек климат и много слънчеви дни. Излишно е да казваме, че тук качеството на живот е на много високо ниво, което прави мястото идеално за ваша дестинация, ако искате да се насладите на една луксозна, почивка сред красотата на природата.

schweiz_spiez_12Шпиц е перфектна начална точка и за опознаването на спиращия дъха район от извисяващи се върхове и лазурни води. Езерото Тун е заобиколено от величественото трио-върхове Айгер, Мьонх и Юнгфрау.

От тук е лесно да достигнете и близките градове – Берн, Интерлакен и Тун, както и множество алпийски курорти, включително Гщтаад, Гринделвалд и Аделбоден. Можете и да посетите популярния музей на открито, посветен на швейцарската селска култура – Баленберг.

Шпиц е малко градче с около 12 хил. местни жители, като приблизително 29 процента от общата му площ е покрита с гори. Природата тук действително предлага много – зоната е украсена с планини, реки, ледници и хълмове.

Туристите идват тук, за да посетят местния средновековен замък от 15-ти и 16-ти век, да направят круизи по езерото, да разгледат многобройните вело и еко пътеки в района. Други забавни дейности включват мини голф, риболов, уиндсърфинг, разхождане по крайбрежната алея и др.

чрез Dnes.bg

Categories: Екскурзии | Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , |