browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Най-добрите девствени плажове в света

Източно крайбрежие на Занзибар

Източното крайбрежие на Занзибар не е мястото където да отидете в безвкусен, международен, луксозен, плажен курорт. Въпреки че със своите пясъчни плажове, обградени с палми е безкрайно идилично, източното крайбрежие предлага на своите посетители много повече.

Плажната ивица е осеяна с традиционни села суахили, включително Bwejuu (горе), Paje и Jambiani, което я прави чудесно място да вкусите от атмосферата на селските райони на Африка от собствена гледна точка.

Имайки предвид това, настаняването е по правило на ниска цена – това е идеалното място да се отпуснете след скъпо сафари. Внимавайте за застрашените червени Кърк колобуси – една маймуна на ресни, типична за Занзибар.

Катедралният залив, Нова Зеландия

Полуостров Коромандел на  Северния остров е екологичен рай известен с морската си дива природа и плажове, най-красив от които е Катедралния залив. Дали поемайки по крайбрежната пътека от Hahei, или пристигащи с лодка или каяк, съобразете посещението си тук с отливите за да имате възможност за снимка под грандиозната варовикова арка, която разделя плажа.

Плаж Bangaram, острови Лакшадвеп, Индия

Този остров – сълза от тучни зелени кокосови палми над кремав пясък в топлите води на Индийския океан – е необитаван, с изключение на един малък курорт. Остров Bangaram е заобиколен от лагуна, и основният му бряг предлага прекрасно гмуркане със шнорхел, с изобилие от папагали, ангели и риба клоун, както и скатове и змиорки.

Палаван, Филипините

Палаван, островна област състояща се от един основен остров и хиляди по-малки островчета, се намира между Миндоро във Филипините и Борнео в Малайзия. Това е област на извънредно естествена красота, неговите плажове с бял пясък, плъзгащи се надолу в тихи тюркоазени води, и с извисяващи се залесени скали стърчащи драматично в океана.

Главният остров е дълъг и тесен, и заобиколен от коралови рифове и варовик. С повече от 1000 мили бреговата ивица тук, вие сте длъжни да намерите своето собствено малко късче от рая.

Лагуна Muri, Raratonga, островите Кук

Заобиколен от лагуната, която се простира до разположения в морето риф, и с горските планински хребети, Raratonga е най-драматичният от островите Кук. Лагуната Muri, в югоизточната част на острова, се слави с красив участък от девствен пясък. От тук можете да гребете в плитките води към необитавани островчета, които са идеални за гмуркане с шнорхел.

Плаж Ofu, Американска Самоа

Залесените върхове на планините Piumfa и Sunuitao стоят над две мили участък от коралов пясък на южния бряг на острова Ofu. Морският риф е дом на 150 вида корали, както и на 300 вида риба, но ще трябва да си донесете своето собствено оборудванеза гмуркане, ако искате да ги видите.

Лопес Мендес, Ilha Grande, Бразилия

Лопес Мендес, изумителен участък от бял пясък, който е толкова ярък, че трябва да присвивате очи като вървите през него, е връхната точка на този тучен остров. Плажът се мие от Атлантическия океан, но водата е плитка и безопасна за къпане.

Остров Харис

Остров Харис има някои от най-добрите плажове, но шотландците успяват относително да ги запазят в тайна. Разположени по протежение на югозападното крайбрежие на острова, тези перли блещукат край ревящия Атлантически океан. Харис е мечта за откритите ентусиасти. Той предлага едни от най-добрите условия за алпинизъм, пешеходен туризъм, риболов и сърф в Обединеното кралство. Има прекрасно голф игрище край Плаж Scarista, а и ослепителна дива природа, включително китове, делфини, тюлени и златни орли.

Плая де Кабо де Гата, Алмерия

За разлика от голяма част от пренаселеното крайбрежие на Испания, югоизточният бряг на Алмерия остава относително пренебрегван от туристите. В района има вулканичен терен и много неоткрити плажове лежат закътани под скалите. Най-впечатляващ е Плая де Кабо де Гата, плаж, който е на открито море и е малко вероятно да видите много други хора тук.

Noirmoutier, Франция

Западното крайбрежие на този остров е доминирано от големи криви от златист пясък, докато северните части на Атлантическите брегове са скалисти, с уединени заливчета и поточета. Този малък остров е на три мили от континенталната част и може да се достигне чрез Passage дю Gois, което става по вода при висок прилив. Не пропускайте бенедиктинските крепост и църквата от 12-ти век.

Източник: www.telegraph.co.uk