browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

10-2 неща, които да не правите на летището

Waiting at AirportПътуването със самолет понякога може да бъде изнервящо. Висене по опашки, претъпкани терминали, закъснели полети – всичко това може да помрачи настроението и спокойствието ви. Същото важи и за останалите пътници. Предлагаме ви няколко съвета, които могат да помогнат на вас и на хората около вас да избегнете допълнителни неприятни емоции.

1. Наздраве!

Изкушаването с няколко малки, големи или средни питиета преди полет със сигурност не е добра идея. За вас може да е начин да намалите паниката, да улесните понасянето на дълъг полет или просто да повдигнете настроението, но за останалата част от пътниците това може да е истинско изпитание на нервната система (дори и да си мислите, че имате весело пиянство). Може би не е нужно да споменаваме и голямата вероятност да не ви пуснат на борда.

airport-checkin 2. Пазител на свещената порта

Докато чакате обявяването на полета ви, вие вече сте окупирали вратата за изход или пътеката към нея (в случай, че по-бързи стражи са ви изпреварили) и сте убедени, че това е ваше свещено право, а помръдването ви от там е мисията невъзможна. Съвсем разбираемо е нетърпението ви, като се има предвид, че то ще ви осигури пространство в багажното отделение, а в някои компании дори и самото място. Но понякога просто пречите на хората, които искат само де преминат – пуснете ги, не е страшно.

3. Опити за хумор

Никой не иска да оспори таланта ви в облстта на забавлението. Летището обаче не е подходяща сцена, на която да го разкриете напълно. Шеги относно сигурността звучат забавно между вас и приятелите ви, но дочути от персонала могат да се превърнат в голям проблем. А подхвърлянето на подобни смешки, докато ви проверяват, със сигурност няма да ви донесе награда “купонджия на месеца”.

4. Скандално облекло

Далеч сме от мисълта да си говорим за мода и личен стил. Но има места по света, на които няма да приемат дружелюбно тениската ви с предизвикателен, заплашителен или нестандартен надпис, както и оскъдното ви облекло.

5. Пререждане

Този акт, който понякога се извършва с голяма тактика и стратегия, е в челните позиции на най-неприятните неща, които може да направите. Всички сме на една опашка и сме дошли с една и съща цел. Пререждането няма да ви осигури по-бързо пристигане или други облаги. Просто го избягвайте (тактичен начин да кажем “не го правете!”).

6. Изпускане на нервите

Закъсненията, губенето на багаж, изпускането на прекачване и грешките са напълно реални събития. Но крещенето срещу персонала, няма да ви помогне, нито ще ускори разрешаването на проблема. Запазете спокойствие, мислете разумно и не буйствайте.

7. Звукът на максимум

Не е нужно музикалните и филмовите ви предпочитания да стават достояние на половината терминал или целия самолет. За децата е разбираемо, но тази проява от страна на възрастен изглежда малко неразумно. В тази категория влизат и всички странни звуци, които издава телефонът ви, докато пишете или играете.

8. Сладка дрямка (само за 5 минути)

Дълъг полет, прехвърляне от самолет на самолет, прескачане от нощ в ден, от един часови пояс в друга – изтощението е неизбежно. В този момент единствената ви мечта е да затворите очи и да заспите. Или иначе казано – да дремнете, само за пет минути. Но коварната умора може да превърне тази невинна дрямка в един дълбок и дълъг сън, особено ако сте сами. Когато се събудите след 35, 55 или 145 минути, може да бъдете неприятно изненадани – изпуснат полет, липсващ багаж. За да избегнете подобни неприятности, съберете последни сили и изчакайте да се качите в самолета.

Автор: Таня Стоилкова; http://www.peika.bg