browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

НЛО туризъм в Чили

Posted by on 08.01.2011

Не е тайна, че жителите на планетата ни изпитват огромно любопитство към НЛО. Но в някои ъгълчета на планетата подобно любопитство се превръща буквално в държавна политика и затова сякаш има обективни причини, предаде КРОСС.

Например, в Чили “летящите чинийки” се появяват толкова често, че отдавна са се превърнали в обичайно явление. Дори местните военни без притеснение разкриват секретни архиви и изнасят пред обществеността неизвестни досега факти за контакти с извънземни.

На международна среща на уфолозите в чилийския курорт Виня сел Мар за първи път бяха разкрити архивите, съдържащи видео и снимки на НЛО за последните 30 години. Оказва се, че самолетите и корабите на Чили неведнъж са преследвали НЛО, дори един е бил прихванат от радарите на чилийските военни.

По честота на появяването на неидентифицирани летящи обекти Чили заема пето място в света след САЩ, Перу, Бразилия и Русия. През 2003 година в град Ла Серена бе открит и музей, посветен на небесните пришълци, в който освен снимки и видеозаписи има голяма библиотека с материали на тази тема.

Освен това, в един от чилийските университети в Сантяго решиха, че са крайно необходими специалисти в областта на паранормалните явления. Студентите се обучават в използването на науката при изучаването на НЛО. Има и специален курс по изучаването на специфичните методи при изследването на феномена.

През 2005 в чилийския департамент Маиро Ривера започна строителство на зона за НЛО – туризъм, тъй като в този департамент е отбелязано рекорден брой посещения на НЛО. А тъй като и самият кмет е наблюдавал подобен обект, не е трябвало да го уговарят.

автор: Actualno.com.