browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Хотел върху дървета

Posted by on 22.03.2011

Стаите са в хармония с природата и всяка една е напълно различна

Огледална стая във формата на куб. Стая като летяща чиния. Червен конус. Сауна. Това само част от стаите, които предлага шведския хотел Tree Hotel. Дотук нищо чудно, с малката подробност, че тези помещения всъщност се намират на… дървета в борова гора.

Инвеститорите са поставили пред архитектите задача да създадат удобен и достатъчно добре проектиран хотел сред дърветата, в който посетителите да бъдат в пълна хармония с природата.

Вдъхновението дошло от филма Trädälskaren (Treelover, 2008), в който се разказва за трима мъже от града, които се връщат към корените си, изграждайки си къща на едно дърво.

Стаите са изградени от четири отделни архитекти. Те са с размер от 15 до 30 кв. м и се намират на разстояние от четири до шест метра над земята. Повечето от тях са изработени от дървен материал, само една стая е със стъклена фасада. Те са достъпни с рампи или стълби, а две имат и подвижни стълби.

Tree Hotel е отворен целогодишно, а благодарение на отдалечеността си от земята и добрата изолация стаите се оказват и енергоспестяващи.

Източник: Stroi Media