browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Най-ужасният хотел в света

Posted by on 15.04.2011

Стаи без прозорци, но вече и без кучешки изпражнения на главния вход, чаши без дръжки, ключове без ключалки и изобилие от акари – за укрепване на имунната система, и всичко това само за 22.50 евро на нощ в центъра на скъпия Амстердам.

Така от години се рекламира хостелът Hans Brinker hotel, който наистина полага дългогодишни усилия да се наложи като “най-ужасният хотел в света”.

В противовес на обещанията за “уютни стаи на приемлива цена” и “отлична локация” Hans Brinker провокира с обещания за никакви услуги, лоша хигиена и опасна компания.

Собствениците поставят обекта си на предпоследно място от общо 16 в собствената им класация на  местата за настаняване в столицата на Холандия. Хостелът не успява да изпревари не само луксозните  L’Europe и Krasnapolsky, но и не се препоръчва като алтернатива на къмпинга, дивана на приятел, чакалнята на гарата, спалния чувал край пътя. Все пак е твърдо преди ковчега.

Разбира се, това е само рекламен трик, пресилващ недостатъците, изтъквайки ги като предимства. Започва през 1996 г. когато рекламата със снимка на кучешко изпражнение в близък план, придружена с обещанието “това никога повече да не се допуска” жъне шумен успех.  Отзивите на гостите в TripAdvisor са по-скоро положителни – описват го като “по-добро от очакваното” забавно място с подчертана младежка атмосфера, близо до забележителностите в центъра. Според мненията липсата на екстри изцяло се компенсира от умерената цена, а хигиената е на ниво.

За сравнение – според класацията на туристите в  TripAdvisor за тази година, всичките 10 най-мръсни хотели в света се намират в САЩ.  Hans Brinker не се появява и в други подобни класации, колкото и спорни да са те. А всъщност не това е и идеята.

Източник: Dnevnik.bg