browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Нощувка в тръба, клиентът определя цената

Posted by on 06.07.2011

За какво друго може да се използва една масивна канализационна тръба освен обичайното? Отговорът на дизайнера Андреас Щраус е – за хотел.

Така се ражда идеята му за верига “парк хотели” – невзрачни отвън, а вътре предлагащи стаи, с дължина 2.75 м, двойно легло, светлина, ток, малко  прозорче на тавана, завивки и може би най-важното: достатъчна височина, че гостът да не се удари в тавана. Дебелината на стените е 20 см, а освен това те са лакирани отвътре, за да не събират прах.

Въпреки 9.5-те тона, които тежи всяка стая, хотелът е мобилен. Парк хотел има и в Отенсхайм, Австрия, при Линц, близо до Дунав и в Ботроп, Германия в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Планират се и нови Парк хотели – във Виена, Марибор (Словения) и в Бавария.

Резервация може да се направи по всяко време между май и октомври, през останалото време е доста студено. Гостите получават по мейла код, който им осигурява достъп до наетата “стая”.

Нощувките се предлагат по-скоро като място за свободното време, за “презареждане на личните енергийни резерви”, а не за традиционна почивка. Целева група са предимно велосипедисти, студенти или просто търсачи на силни усещания и любители на авантюрите.

Основното в политиката на “Парк хотел”, е гостоприемството. За разлика от всички други места за настаняване обаче, където ви уверяват в същото, тук са обявили, че нощувката струва точно толкова, колкото клиентът е готов да плати. И това е така, защото вместо да се предоставят обичайните за другите хотели услуги, “веригата” прибягва до обществените такива. Например за да вземат душ, клиентите трябва да се отбият в близкия обществен басейн, а за да се нахранят или да ползват тоалетна – в някое от заведенията наоколо.

Всяка вечер гостите оставят определената от тях сума в определената за това кутия.

Източник: Dnevnik.bg.