browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Нов блог и мобилен пътеводител за София в Spotted By Locals

Posted by on 22.08.2011

Многократно награждаваната поредица онлайн градски пътеводители Spotted By Locals с винаги актуални съвети, подбирани лично от местни блогъри в над 35 града в Европа, стартира своя блог за София (България).

Сайтът Spotted By Locals е създаден през 2008 г. от Сане и Барт ван Пол, съпрузи от Амстердам (Холандия), които са пристрастени към пътуванията. Стартират този проект, просто защото не могат да открият добър пътеводител, който да предлага актуална местна информация.

Барт ван Пол: „Градските туристи все по-често искат да научат повече за местната култура в избраните от тях дестинации. За целта те не желаят просто да обикалят по стандартните заведения и забележителности, препоръчвани в повечето туристически каталози.”

Сане ван Пол: „Всеки един от блоговете за градове в Европа се пише от хора, които живеят там и говорят езика. Избраните места (spots) лесно могат да се търсят в интернет по град или по категория, а има и удобна карта на местоположението им. Можете също така да си свалите пътеводител като PDF файл или приложение за iPhone.”

Сане и Барт избраха блогът за София да бъде стартиран от трима ентусиазирани местни жители, които обичат града – Бойко Благоев, Деница Тодорова и Ваня Никова. Сред любимите места на тримата автори (spotters) са изложба на снимки на открито, разходка по улица, която може да ви отведе до планината, новият „храм на музиката” и пекарна за хляб. Необичайни места, за които гостите на София няма да прочетат на друго място.

През 2010 г. Spotted By Locals получи наградата на британския вестник The Guardian за „Най-добър интернет сайт за пътувания”, както и наградата на Lonely Planet за „Най-добър блог за пътувания, списван от повече от един автор”.

Източник: Actualno.com.