browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Туристически идеи за необвързани дами

Семейният статус не е пречка за пътешествията. Дори напротив – необвързаните дами се ползват с привилегии, за които тайничко им завиждат и щастливо обвързаните.  Прочетете нашите туристически идеи за необвързани дами и се пригответе за път.

Туристически идеи за необвързани дамиПредставете си следната ситуация – всичките ви приятели са ограничени във времето и финансите, а вие сте свободна и ви се пътува. Но сте необвързана. Което означава, че пак ще се наложи да чакате някой неангажиран придружител. Но точно тогава вероятно вие ще бъдете заета…. Този вечен кръговрат е често срещано явление в живота и само вие можете да сложите край. Защото има толкова много туристически идеи и дестинации, подходящи за необвързани дами, че чакането би било просто загуба на ценно време.

Пътешествието като необвързана дама крие също толкова емоции, вълнуващи изживявания и незабравими мигове, колкото и ако е споделено с интимен партньор. Помислете за свободата да се забавлявате както искате, за възможността да осъществите най-съкровените си мечти и за времето, насаме със себе си. Дори някъде между гмуркането в дълбините или покоряването на заснежените върхове, между SPA процедурите и дегустирането на изискани блюда, може да срещнете любовта. Като преди това сте поели достатъчна доза наслада от всички забранени за обвързаните дами изживявания, срещнали сте хора със сходно на вашето мислене и сте попили достатъчно културни, духовни и дори разкрепостени ценности.

Пътешествието на една необвързана дама се превърна в основна фабула дори на холивудска продукция, която безапелационно покори американските и световни кино класации през 2010 г.. Да, става дума за „Яж, моли се и обичай”, с участието на Джулия Робъртс и Хавиер Бардем. Този филм е точният образец как чрез пътуването по непознати и бленувани краища, една необвързана дама съумява да намери себе си, отговори на житейските си въпроси и може би…истинската любов. Но това се случва едва след като осъзнава, че задоволяването на вътрешната жажда за мъдрост и за разбиране на живота са пътят към хармоничното съществуване. И обратно – вътрешната хармония обуславя хармонията със света.

Общо прието е, че популярните туристически дестинации са отправна точка за любовните двойки и семействата с деца. Но истината е, че на тези места и самотните сърца могат да се чувстват също толкова комфортно и уютно. Хотелите и почивните комплекси предлагат разнообразни възможности за почивка, здравословен начин на живот, терапевтични и SPA услуги, удобни както за групови, така и за индивидуални пътешествия. Ето защо в много европейски държави необвързаните дами формират голям процент от туристическия поток. Особено популярни спирки сред този контингент са SPA центровете и круизните екскурзии. Обединени от типично женските процедури и начин на живот, от общи теми на разговор и сходни интереси, всички тези дами съвсем скоро забравят да се чувстват „сами”. Те се отдават на любимите си занимания, без да се притесняват, че ще бъдат прекъснати от половинката си и се научават да ценят времето прекарано със себе си.

От друга страна, отивайки на круиз, необвързаната дама също не се чувства „сама”. Принудена да съжителства седмица – две с останалите пасажери, тя участва в групови занимания, опознава различни характери и заформя нови приятелства. Не се притеснява за удобствата, храненето и спането и разполага с 24 часа лично време.

Все пак, ако се нуждаете от конкретни туристически дестинации за необвързани дами, помислете за тези:

Остров Ибиса

Този екзотичен остров край бреговете на Испания е рай за необвързаните дами, особено за по-разкрепостените. Популярен с нощния си живот и музикалните фестивали, Ибиса предлага километри златисти плажове и много горещи страсти. Тук е най-големият нощен клуб в света „Privilege”, тук е модел на поведение туристите да забравят всичките си задръжки и да се отдадат на сладостта на пороците, без да се притесняват, че някой ще ги съди, тук партито никога не свършва, а сексуалната ориентация е без значение.

Туристически идеи за необвързани дами

Париж

Добре, Париж е една от най-романтичните дестинации, но кой е казал, че френската столица е само за двойки? В Париж една необвързана дама може да срещне сродната си душа или просто да се отдаде на една стилна европейска почивка. Сама, тя много по-стойностно би могла да оцени разходката из величествените архитектурни забележителности, да улови духа на изкуството в едни от най-романтичните музеи в света, да вкуси изисканите френски ястия  и да почувства блаженото спокойствие на френските градини, предразполагащи съзнанието й към съзерцание. В Париж, всяка необвързана дама ще се чувства свободна и щастлива.

Перу

Перу привлича необвързаните дами със своята богата история и култура. И задължителна част от пътешествието им са столицата Лима и град Куско. Лима им предоставя съвкупност от латиноамериканска екзотика, градска шумотевица и културно – исторически забележителности. Тук се случва животът, защото Лима е съвременното лице на Перу. Куско е историческото. Считан за столица на някогашната Империя на инките, днес той е част от списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. А необвързаните дами се чувстват комфортно и гостоприемно приветствани от местните жители, обградени от една по-висша културна идентичност.

Индия

Една от основните дестинации на героинята в „Яж, моли се и обичай” Индия не случайно е избрана като дестинация за необвързана дама. Именно тук идват всички жени, желаещи да влязат в досег с вътрешното си Аз. Тук в търсене на себе си се уединяват дори прочути знаменитости от световния шоубизнес. Без значение дали ще се снимате пред храма на вечната любов Тадж Махал или ще се впуснете в изследване тайните на ароматната индийска кухня, тази страна ще преосмисли виждането ви за света и за вас самите. И въпреки че славата на Индия бе помрачена от политически и терористични злоупотреби, посещението й все още си заслужава.

Всъщност, не е важно къде ще пътувате като необвързана дама. Важното е да не спирате да пътувате. Защото когато един ден срещнете човека, с когото ще прекарате остатъка от живота си, вече сте преживели едни от най-вълшебните си мигове – сами със себе си. Ще сте се научили да живеете, да чувствате и да виждате неща, които не бихте възприели, ако сте под въздействие на любовната магия. Неща, които ще ви напомнят, че сте жива и че са създали спомени, които са лично ваши – съкровени.

Източник: http://relax.rozali.com