browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Да откриеш Англия през май

Posted by on 23.04.2011

През цялата година можете да намерите интересни занимания в Англия и месец май не е изключение. Следващият месец е изпълнен с атрактивни събития, сред които не липсват музикални и арт фестивали, състезания и изложби.

Шоуто на цветята в Челси

Годишното шоу на цветята в Челси ще се проведе между 24 и 28 май. Първите два дни на изложението са запазени за професионалисти в градинарството и цветарството, но следващите са отворени за всички.

В Лондон може да посетите:
–         Окото на Лондон
–         Лондонската кула
–         Бъкингамският дворец,
–         Уестминстърското абастрво
–         Биг Бен
–         Националната галерия
–         Британският музей
–         Галерията “Тейт Модърн”
–         Националният исторически музей

Храната в Лондон

В Лондон може да намерите кухня от целия свят и цените са също толкова разнородни. Най-евтиното ястие струва около 6-8 паунда, а в по-известните ресторанти е възможно да похарчите и 50 паунда.

Престой в Лондон

Тъй като Лондон е огромен град, е добре да изберете мястото си за престой не само според бюджета си, но и според разположението му спрямо местата, които искате да посетите. В центъра на града може да намерите както скъпи хотели, така и хостели на по-прилични цени. Повече информация може да намерите на www.rhs.org.uk и www.visitlondon.com.

Транспорт в Лондон

Транспортната мрежа в града е много голяма и може да ви отведе до всяка една точка в него. Еднопосочните билети са 4 паунда за метро и 2.20 за автобус. Има отстъпки за деца, ученици и възрастни хора.

Международният музикален фестивал в Бат

Международният фестивал в град Бат се провежда от 1948 г., а тазгодишното му издание ще се проведе от 25 май и 5 юни. Част от фестивала са изпълнения в жанра на класическата музика, модерния джаз и фолклорната музика.

В Бат може да посетите:
–         Римските бани
–         сградата “Кралският полумесец”
–         Кралският цирк
–         мостът Пълтени
–         центърът “Джейн Остин”
–         арт галерия “Виктория”

Храна в Бат

Средната цена за ястие е между 15 и 25 паунда на човек, но е възможно да намерите и по-евтини ресторанти за около 10 паунда.

Престой в Бат

Бат е много елегантен град и това може да се очаква и от хотелите в него. Повечето хотели в Бат са луксозни и изборът на по-евтини места за нощувка не е голям. Все пак има хостели, които са по джоба на всеки.

Транспорт в Бат

Бат е компактен град и затова ще ви е лесно да го разгледате пеша. Има лесни транспортни връзки до Бристъл и Лондон. За повече информация може да посетите www.bathmusicfest.org.uk и http://visitbath.co.uk.

Източник: Dnevnik.bg