browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Немска овчарка екскурзовод разхожда туристи сама

Posted by on 27.04.2011

Немската овчарка Рони е най-атрактивният екскурзовод до изворите на р. Арда, пише електронното издание на в-к “Труд”.

5-годишното куче води само групите туристи по 6-километровия преход от село Речани до изворите на реката. Маршрутът привлича много туристи заради прекрасната природа, въпреки че е 4 часа в двете посоки.

Стопанинът на кучето Свилен Меров има къща за гости в село Речани, на 500 метра от село Арда. Първоначално той водел туристите до изворите заедно с кучето си.

“Рони научи така пътеките и е толкова умен и кротък, че от известно време го пускам сам да води групите и ги връща обратно. Много обича хората и децата”, казва Меров.

За да тръгне с непознатите, на овчарката й трябва само команда от стопанина: “Хайде Рони, води хората до изворите”, разказват изненадани туристи. Досега не е имало инциденти и всички групи са били доволни, казва Меров.

Рони водел групи и от по 10 души наведнъж. За награда след прехода атрактивния екскурзовод получава кокалче или рибка.

“Опитахме се да се разделим с него на път за изворите, в село Горна Арда, но Рони така тичаше след колата, че му отворих багажника и веднага скочи в него. Раздели се с нас чак като ни прибра при стопанина си”, разказва Ангел Шеев от Смолян.

Източник: dom.magicfm.bg