browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Добре дошли на остров Фейсбук

Posted by on 03.05.2011

Хърватският остров Хвар, който се рекламира като най-слънчевият остров в страната, намери остроумен начин да привлече вниманието точно преди началото на летния сезон като обяви инициативата някой от малките острови в съседство да бъде кръстен по името на социалната мрежа Фейсбук.

Кметът на Хвар Перино Бебич е отправил официално запитване до създателя на мрежата Марк Зукърбърг, придружено с покана да летува на острова, съобщи сайтът Croatian Times. Ако Зукърбърг одобри идеята, на Фейсбук ще бъде прекръстен вероятно последният от островите на ахрипелага Паклени Отоци, който сега се нарича Вели Водняк.

Изданието посочва, че Хвар е затвърдил славата си на притегателно място за почивка на звездите. Тук, както се твърди, почиват собственикът на Формула 1 Барни Екълстоун и модният дизайнер Джорджо Армани.

В друга публикация хърватското издание информира, че Хвар е попаднал сред 50-те най-достъпни дестинации на британския седмичник Sunday Times, похвален за възможностите за приятна ваканция на цена от около 400 паунда (460 евро) и наличието на полети на нискотарифни авиокомпании между Лондон и Загреб.

Източник: Dnevnik.bg