browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Покажи ми Лондон

Posted by on 21.09.2011

На летище “Хийтроу” едно от първите неща, които те посрещат, са безплатни пътеводители на Лондон, разположени веднага след излизане от ръкава за връзка със самолетите. Това е направено както  за да се рекламират множеството туристически атракции, така е и улеснение на посетителите на британската столица.

В Лондон едва половината от туристическите атракции са концентрирани една до друга. Повечето са достатъчно отдалечени, за да е трудно да бъдат обходени пеша. Разделеният на две от извиващата се Темза град е и сравнително по-труден за ориентиране, когато не го познаваш, отколкото прорязаният от успоредни авенюта Ню Йорк.

В помощ на посетителите на британската столица идва мобилното приложение ShowMe London. С него туристите може да се осведомят кои забележителности да посетят, да си направят маршрут и да прочетат допълнителна информация. Тоест да планират цялата екскурзия в града. Приложението дава възможност да се планират точни маршрути, които да се разпределят по дни.

Отделно всеки може да се осведоми къде наблизо има подходящи  хотели, ресторанти, развлечения.  Всички обекти са подредени по категории така че човек да търси  това, което го интересува. Искате да отиде на клуб или нощно заведение – пускате категория “Clubs”. Има подобни за пъбове или барове, хотели, кина, магазини, театри, забавления за деца, спортни и т. н.

Приложението използва услугата за карти на Google Maps, заедно с GPS навигацията на смартфона, за да определи точното местоположение на потребителя и така му помага максимално лесно да се ориентира къде се намира спрямо различните обекти. За полезната допълнителна информация или история на забележителностите се използва Wikipedia. ShowMe London е налично в Android Market безплатно, но за да имате достъп до пълните функции на услугата, трябва да се намирате в Лондон.

Източник: Dnevnik.bg.