browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Изгревите на Мианмар

Posted by on 25.03.2012
Плажът получава името си от живял на него болен италианец, който заявил, че мястото му напомня за неаполски плаж. Предполага се, че „Ngapali" произлиза от "Naple"

Плажът получава името си от живял на него болен италианец, който заявил, че мястото му напомня за неаполитански плаж. Предполага се, че „Ngapali” произлиза от “Naple”

Плажът Нгапали, простиращ се край Бенгалския залив, е най-красивият плаж в Мианмар.

Жителите на местните рибарски селища, които обграждат плажните курорти, изкарват прехраната си с лов на аншоа в Андаманско море.

Управляваната от военна хунта държава притежава огромен туристически потенциал, но все още е бавно развиващ се сектор. Макар и изключително богата на природни ресурси, Мианмар се нарежда сред най-слабо развитите страни в света, и е най-бавно развиващата се в Югоизточна Азия.

Нгапали се смята за топ дестинация, която тепърва ще привлича туристи. Освен екскурзии до малките рибарски селища и местните пазари, туристическите услуги там предлагат проучване на селските райони с велосипед и разходки с лодка. Налице е също така голф игрище.

Плажът получава името си от живял наоколо болен италианец, който заявил, че мястото му напомня за неаполитански плаж. Предполага се, че „Ngapali” произлиза от “Naple”.

Най-доброто време за посещение е през октомври до май.

Извън прелестите си, Мианмар е под режима на генерал Тан Шве, който се характеризира с преследване на националните малцинства и отсъствие на граждански свободи. Мианмарската армия – Татмадо – е на 12-то място в света по численост (близо 430 000 души). Честа гледка в Мианмар са пропагандни билбордове с двуезични надписи като “Нацията ще е силна само когато и Татмадо са силни.”

Страната е обвинявана, че разработва атомно оръжие.

Източник: webcafe.bg.