browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Стъпки в небето

Posted by on 27.05.2012

Страхът от височини е сред най-разпространените фобии. Защитна реакция на организма или резултат от травматично събитие. Височините карат голяма част от хората да настръхват при мисълта за отделяне от земята. Според психолозите обаче най-добрият начин да се освободим от сковаващото тялото чувство е като се изправим лице в лице с него. Стъпките в тази посока трябва да се случват плавно, а не рязко.

Един от най-добрите начини да преодолеем страха е като го обвържем с приятно преживяване, с друга силна емоция, но положителна. Предлагаме ви да направите една разходка в небето. Дестинацията също звучи екзотично – Китай.

Стъклена пътека на височина 1 200 метра в планината Тианмен е сред най-новите туристически атракции в азиатската страна. Конструкцията е дълга 60 метра и свързва двата върха на “Вратата към Рая”, както наричат планината.

Архитектурното чудо от стъкло с дебелина 6.3 см и широчина близо метър, дава възможност на посетителите да се наслаждават на зашеметяващи гледки. Пътят в небето е позициониран на отвесна скала и обещава на дръзналите да стъпят на него, никога да не забравят преживяното.

За да “вървите към Рая”, трябва да изпълните едно условие. И не става дума да сте водили праведен живот. Туристите трябва да са снабдени с предпазни терлици от полиестер по време на пътешествието си в небесата.

А вие бихте ли се осмелили да се разходите в небето?

Чрез Jenite.bg.