browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Най-доброто място в самолета е 6А

Posted by on 30.05.2012

Летенето със самолет е строго индивидуално изживяване – доколкото може да се нарече така ситуацията, при която се стрелкаш в небето, напъхан в метална тръба с камара други хора, много от които изпотени.

Авторите на едно неотдавнашно изследване обаче твърдят, че са намерили предпочитаното място в самолета – онова, което комбинира оптимален визуален комфорт и лесен достъп до стюардесата и тоалетната, и намалява възможността за стрес и паник атаки посред полета.

Сайтът Skyscanner се допитал до 1000 души за предпочитанията им при полет и сравнявайки резултатите, авторите на анкетата идентифицирали перфектното за повечето хора място. Това място е 6А.

Според изследването, 45 % от пасажерите предпочитат по-предни места – което не е особена изненада, предвид факта, че малцината късметлии, седящи там, първи се качват и първи слизат от самолета, без да се налага да чакат на опашка.

Оказва се, че повечето хора предпочитат място до прозореца, точно каквото е 6А. От анкетираните 60 % обичат място с изглед срещу 40 %, които избират седалката до пътеката. По-малко от 1 % са хората на които се харесва средната седалка.

А кое е най-неприятното място в самолета? 31Е, ако се съди по изследването. Това е средно място в задната част на самолета, отдалечено от тоалетната, където трудно ще заспиш и дълго ще чакаш храна и напитки. Е, тези които обичат да пътуват, знаят, че лошо място в самолета всъщност няма – достатъчно е да няма ревящо бебе наоколо или досаден спътник.

Източник: http://www.dnevnik.bg